Gebitsprothetiek

Een nieuwe gebitsprothese

Wij adviseren een nieuwe gebitsprothese wanneer uw huidige gebitsprothese:

  • ouder is dan 5 jaar;
  • zwarte randjes vertoont;
  • scheuren vertoont;
  • breekt.

Maakt u gerust een vrijblijvende afspraak om u te laten adviseren.

Stappenplan gebitsprothese

Afspraak 1   Intake gesprek + eerste afdrukken

U heeft een afspraak gemaakt bij Mondzorg Delfzijl om een gedeeltelijk of gehele prothese te laten maken. Omdat u veel (nieuwe) informatie zult krijgen kan het voor u fijn zijn als u iemand mee neemt, dit is natuurlijk niet verplicht. Wij bekijken samen wat voor u de mogelijkheden zijn. Als de mogelijkheden aansluiten bij uw wensen beginnen we met de eerste technische stap.

De eerste afdrukken van uw beide kaken worden gemaakt, in de meeste gevallen kunnen we direct bepalen hoe uw tanden en kiezen elkaar moeten raken en welke kleur voor tanden en kiezen gebruikt moet worden.

Afspraak 2   definitieve afdruk

Met behulp van een op maat gemaakte lepel wordt de perfecte pasvorm van de prothese bepaald.

Afspraak 3   Beetbepaling

Met behulp van een beetplaat, wordt bepaald in welke positie uw tanden en kiezen van de boven en onderkaak elkaar raken. In deze fase wordt ook de kleur van uw tanden en kiezen uitgezocht.

Afspraak 4   Passen

Met behulp van de wasplaat zullen wij kijken of de tanden en kiezen goed in uw mond staan, als het mogelijk is zullen we bekijken of de kleur van de gekozen tanden en kiezen overeenkomt met de kleur van uw eigen tanden.

Afspraak 5   Plaatsen van het kunstgebit

Het moment is daar, úw prothese wordt geplaatst! Wij controleren tijdens deze afspraak of de prothese niet klemt of pijn veroorzaakt. Kleine aanpassingen kunnen zelfs nu nog gedaan worden in ons eigen laboratorium. Wij gaan door totdat ú tevreden bent! Tijdens deze afspraak zullen we u instructies geven hoe u uw prothese het beste kan onderhouden en hoe u snel kunt wennen aan uw nieuwe prothese.

Afspraak 6   Controle

Na enkele weken bent u van harte welkom voor een geplande nacontrole.