Eerste bezoek

Bereikbaarheid

Via Google maps kunt u de praktijk in Leeuwarden gemakkelijk vinden.

Aangekomen bij de praktijk

Zodra u bent aangekomen bij de praktijk kunt u zich melden bij de receptioniste. Daar worden uw gegevens opgenomen en u vult een medische anamnese in.

Allereerst beginnen we met het doornemen van uw patiëntenkaart en nemen dan een kijkje in uw mond. Afhankelijk van wat we zien maken we een röntgenfoto. Dit is belangrijk zowel voor u als patiënt als voor ons als praktijk omdat de kans dat er iets belangrijks over het hoofd wordt gezien met deze opname veel kleiner is.

Om eventuele kleine of verstopte gaatjes te ontdekken kunnen we eventueel als aanvulling nog twee detailfoto’s maken, de zogenaamde Bite-Wings. Ook wordt er tijdens dit eerste bezoek naar uw tandvlees gekeken, de mondhygiëne beoordeeld en netjes schoongemaakt door de preventieassistente. Heeft u een pijnklacht? Geeft u dat dan bij de receptioniste aan bij het maken van de afspraak, dan plannen we extra tijd in.

Stappenplan

  • Wij stellen een diagnose (in één of meerdere zittingen). Dat wil zeggen, wij kijken of er tandvleesafwijkingen , gaatjes of andere afwijkingen zijn.
  • Wij stellen u een behandelplan voor conform uw wensen en de voor handen zijnde mogelijkheden (eventueel bij uitgebreide en/ of kostbare behandeling schriftelijk vastgelegd), waarbij uit verschillende alternatieven kan worden gekozen.
  • Wij maken bij duurdere behandelingen, indien alle details bekend zijn, en begroting die u meekrijgt of toegestuurd krijgt.
  • Na het verkrijgen van uw toestemming voeren we de behandeling uit (door tandarts en/of mondzorgkundige) in één of meerdere zittingen.
  • Tijdens de kennismaking en het periodiek mondonderzoek zal een preventieassistente uw gebit reinigen en u indien nodig adviseren over het bereiken van een goede mondhygiëne.

Periodiek preventief onderzoek

Na het eerste bezoek aan de tandarts houdt de zorg voor het gebit van onze kant niet op. Voor het preventief onderzoek zal tijdens het eerste bezoek afstemming plaatsvinden over de frequentie van dit onderzoek. Als service vanuit de praktijk zult u middels sms en e-mail worden herinnerd aan het maken van een afspraak voor dit onderzoek.